Wie is wie?

Hilde van Kuijeren

Heeft de leiding over het muzikale gedeelte en is de dirigent en zangcoach.

Na mijn conservatoriumopleiding solozang en piano, ben ik gaan werken als zangeres en zangdocent, onder andere; Scholen in de Kunst, Amersfoort  en Bachschool in Soest.

Al jaren werk ik daarnaast graag met groepen. In Nederland coach en dirigeer ik een aantal koren die zeer uiteenlopend repertoire zingen. In 2011 behaalde ik het diploma koordirectie aan het Conservatorium in Utrecht bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis.

Ik ben getrouwd met Martin, die in ons huis een geluidstudio heeft, voor opnamen met onze prachtige Blüthner vleugel en op locatie kijk op www.sweetaudio.nl.

Normaliter organiseren wij ook projecten en dus de zingvakanties. De uitdaging van het zingen met een groep is voor mij komen tot een mooie koorklank, muzikaal bezig zijn met de stukken, werken aan zangtechniek waarbij ieder individueel tot zijn recht kan komen om zich vrij te uiten.

Letty Spieker

Compagnon van Hilde bij de organisatie en uitvoering van de zingvakanties.

In 2004 ontmoette ik Hilde bij een dag-zangworkshop op zoek naar een zangdocente om wat meer te leren over het goede gebruik van de stem. Kort daarna ben ik meegegaan met een korte zingvakantie aan de westkust van Frankrijk met slechts vier vrouwen. Het is eng als je als enige alt je partij moet zingen, maar door het enthousiasme en de positieve inzet van Hilde was dat gevoel snel weg. Vanaf dat moment startte ook de zangles bij haar en het klikte tussen ons. We spraken over het organiseren van zangdagen en wat er allemaal bij komt kijken. Ik bood mijn hulp daarbij aan, want ik zeg vaak dat regelen en organiseren in m’n genen is meegegeven. Zo is onze samenwerking gestart. Na enkele jaren kan ik zeggen dat we aardig ingespeeld zijn op elkaar en met groot plezier samen de zingweken voorbereiden en uitvoeren. Het zingen is inmiddels geen hobby meer, maar een passie geworden. Dat geeft nog meer animo om deze zingweken voor veel mensen tot mooie weken te maken waar zingen en ontspanning heel goed samen gaan.

In mijn dagelijkse werk ben ik medewerker bij de afdeling Communicatie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort en doende met organisatie van congressen en evenementen in- en extern. Deze ervaring kan ik natuurlijk goed gebruiken bij mijn activiteiten voor de zingweken.

Voorheen heb ik in de zorg gewerkt en een secretariaat gedraaid in de thuiszorgsector.

Je kunt mij bereiken via T. 06 201 366 90 of via de mail letty@zingwinkel.nl.

Machteld Nijeholt

Onze pianiste, of zoals een van de deelnemers zei, “La superbe Machteld”.

Machteld Nijeholt studeerde piano bij Jacques Hendriks aan het Conservatorium te Arnhem. Ze behaalde daar haar diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus in 1989 en 1991. Daarna ging ze kamermuziek studeren bij Michael Davidson aan het Conservatorium van Rotterdam.De aantekening kamermuziek behaalde ze in 1993.

Machteld werkt vanaf 1996 als pianodocente bij Scholen in de Kunst en sinds 2007 is ze daar ook werkzaam als docente, muziek op basisscholen.
Daarnaast geeft ze kinderconcerten voor basisschoolgroepen.

Machteld heeft sinds haar jeugd altijd een bijzondere interesse gehad voor zingen. Ze was lid van het jongerenkoor van de kerk en thuis begeleidde ze zichzelf dagelijks aan de piano.
Ze zong dan vooral musicalsongs en liederen van Gershwin.

Die belangstelling voor zang is gebleven. Ze heeft sinds haar conservatoriumstudie veel zangers en koren begeleid en ze doet dat nog steeds.

Mieke Mensen

Mieke, onze briljante kok, verzorgt in de soloweek iedere dag heerlijk eten dat er ook telkens weer als een plaatje uitziet.

Als je bij Mieke in de keuken zit voel je het plezier en loopt het water je in de mond.