Wie is wie?

Hilde van Kuijeren

Heeft de leiding over het muzikale gedeelte en is de dirigent en zangcoach.

Na mijn conservatoriumopleiding solozang en piano, ben ik gaan werken als zangeres en zangdocent, onder andere; Scholen in de Kunst, Amersfoort  en Bachschool in Soest.

Al jaren werk ik daarnaast graag met groepen. In Nederland coach en dirigeer ik een aantal koren die zeer uiteenlopend repertoire zingen. In 2011 behaalde ik het diploma koordirectie aan het Conservatorium in Utrecht bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis.

 

Sins 2002 organiseren wij de zingvakanties. De uitdaging van het zingen met een groep is voor mij komen tot een mooie koorklank, muzikaal bezig zijn met de stukken, werken aan zangtechniek waarbij ieder individueel tot zijn recht kan komen om zich vrij te uiten. Kortom komen tot een muzikale beleving.

Mij kun je bereiken via 06 40325814 of via de mail, hilde@zingwinkel.nl

Letty Spieker

Compagnon van Hilde bij de organisatie en uitvoering van de zingvakanties.

In 2004 ontmoette ik Hilde bij een dag-zangworkshop op zoek naar een zangdocente om wat meer te leren over het goede gebruik van de stem. Kort daarna ben ik meegegaan met een korte zingvakantie aan de westkust van Frankrijk met slechts vier vrouwen. Het is eng als je als enige alt je partij moet zingen, maar door het enthousiasme en de positieve inzet van Hilde was dat gevoel snel weg. Vanaf dat moment startte ook de zangles bij haar en het klikte tussen ons. We spraken over het organiseren van zangdagen en wat er allemaal bij komt kijken. Ik bood mijn hulp daarbij aan, want ik zeg vaak dat regelen en organiseren in m’n genen is meegegeven. Zo is onze samenwerking gestart. Na enkele jaren kan ik zeggen dat we aardig ingespeeld zijn op elkaar en met groot plezier samen de zingweken voorbereiden en uitvoeren. Het zingen is inmiddels geen hobby meer, maar een passie geworden. Dat geeft nog meer animo om deze zingweken voor veel mensen tot mooie weken te maken waar zingen en ontspanning heel goed samen gaan.

 

Onlangs ben ik gestopt met werken en geniet nu als pensionada van het leven buiten het  fulltime werken. De laatste 25 jaar werkte ik bij de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed in Amersfoort en druk met organisatie  van congressen en evenementen in- en extern.

De laatste jaren als gevolg van Covid ook digitaal  webinars opgezet en verzorgd. Deze ervaring kan ik natuurlijk goed gebruiken bij mijn activiteiten voor de zingweken.

Voorheen heb ik in de zorg gewerkt,zowel fysiek als op een  secretariaat

Je kunt mij bereiken via T. 06 20743292 of via de mail letty@zingwinkel.nl.